Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Widerode in de schijnwerpers!

Net als de politieke partijen vlak voor de verkiezingen is onze school ook veel in het nieuws!

Vrijdag 27 januari stond op de pagina "Twente Vandaag" van de TC Tubantia een mooi artikel! Voor een school van ongeveer 230 leerlingen is het vrij uniek in Nederland dat de Widerode over 7 mannelijke leerkrachten beschikt. Helaas is de tendens dat er steeds minder meesters voor de klas staan. Gelukkig geldt dat voor onze school zeker niet. Samen met onze prima juffen vormen we een ideale mix als team!

Artikel TC Tubantia

Inmiddels heeft ook de landelijke media dit bericht opgepikt. Vorige week dinsdag heeft columniste Margriet Oostveen van de Volkskrant een aantal uren meegedraaid op onze school en vele informele gesprekken gevoerd met onze juffen en meesters. Woensdagochtend stond haar column in de Volkskrant.

Column Volkskrant

De Tweede Kamer hield gisteren een debat over het onderwijs en het tekort aan mannen op de scholen. Meester Peter Baars was te gast bij Jörgen Raymann in het programma “Ask me anything” op BNR Nieuwsradio om zijn mening te geven over deze kwestie. In de studio in Amsterdam was Peter in gezelschap van een emeritus hoogleraar en een onderwijsmanager van de Pabo te Leiden. Een uur lang stelden Jörgen Raymann en luisteraars vele relevante vragen. Meester Peter heeft uitstekend zijn verhaal gedaan!

Luister hier het hele programma terug!

Gistermiddag werden ook meester Mike en meester Peter Bolink telefonisch geïnterviewd door EditieNL van RTL Nieuws. Inmiddels is dit terug te lezen op de website van RTL Nieuws EditieNL

Artikel RTL Nieuws/EditieNL

Tenslotte (?) zullen meester Peter Baars en meester Peter Bolink maandag a.s. live te zien zijn op de televisie in het programma RTL Live op RTL 4 tussen 17.00 en 18.00 uur.

Deel deze pagina: