Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schrijversfestival

Groep 7 mocht donderdag 6 oktober in de heerlijke bioscoopstoelen onderuitzakken en naar een prachtig verhaal van Maren Stoffels luisteren.

Maren Stoffels is kinderboekenschrijver, bekend van o.a. “Met mijn ogen dicht”, “Op blote voeten” en “Sproetenliefde”.

Maren vertelde een prachtig verhaal over haar jeugd, waarbij ze haar opa’s en oma’s verloren had, maar van beste vriend Mats een leenopa kreeg. Maren werd zogezegd het enige nepkleinkind van opa Willem. Opa Willem was bijzonder, samen met Mats en opa ging ze overal naartoe, waaronder naar de voetbal. Voor een uitwedstrijd in Almere moest ze met de trein. Opa Willem vergat echter zijn klein- en nepkleinkind toen Mats en Maren M&M’s aan het kopen waren. Mats en Maren stapten in lichte paniek in de volgende trein, vertrekkende van datzelfde spoor en opa pakte de eerste de beste trein vanuit Amsterdam terug naar Almere. Ware het niet dat de trein van Mats en Maren naar Almelo ging en niet naar Amsterdam. Uiteindelijk hebben ze elkaar in het inmiddels schemerdonker teruggevonden in Almere op het perron.

Het verhaal ging nog veel verder, met allerlei avonturen. Iedereen zat met open mond te luisteren, zelfs meester Rudi en meester Bart.

Maren vroeg aan het eind van het verhaal hoe wij dachten dat het afliep. Iedereen had er een idee over, totdat Maren meldde dat het verhaal in zijn geheel verzonnen is. Met als boodschap: “Zo word je dus schrijver”.

Het was een verhaal met gedeeltelijk waargebeurde fragmenten en is opgetekend in haar boek “Omdat jij anders bent”.

Daarna mochten de leerlingen vragen stellen, waarbij de beste vraag een gesigneerd boek waard was. Esmee bedacht volgens Maren de beste vraag: “Wat is het spannendste dat je dit jaar hebt gedaan?”. Haar antwoord was veelzeggend, want groep 7 had haar al even een hele leuke openingsvraag gesteld. “Wil je een stukje van het liedje Mmbop van Hanson zingen?” Hier kwamen we op, omdat op haar site staat vermeld dat ze dit een leuke band vindt.

Uiteindelijk kreeg iedereen een handtekening en zijn we met de hele klas op de foto gegaan met Maren.

Maren heeft iedereen zover gekregen om haar boeken te lezen, zelfs de jongens die van te voren bevooroordeeld waren over boeken. Zij dachten dat het meisjesboeken zijn. Dit bleek dus niet altijd het geval.

Tip van groep 7: Lees Maren Stoffels boeken!

FOTOALBUM

Deel deze pagina: