Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schoolvoetbaltoernooi 2018

Maandag 9 en dinsdag 10 april organiseerde SVZW voor de 43e keer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8!

Onder prachtige weersomstandigheden werd er twee dagen lang sportief gestreden door onze jongens en meisjes. Team 2 van de jongens presteerde zeer naar behoren met een 11e plek als gevolg. De jongens van team 1 verloren helaas nipt hun laatste poulewedstrijd van maandag waardoor de kruisfinales niet gehaald werden helaas. Uiteindelijk werden deze jongens 6e.
De meisjes van team 3, aangevuld met enkele meiden uit groep 6, hebben gestreden voor wat ze waard zijn. De 14e plek werd hiermee bereikt. Team 2 behaalde met veel inzet een mooie 8e plaats. Team 1 begon de poulewedstrijden tegen de gedoodverfde favoriet: Het Galjoen 1. Deze wedstrijd werd terecht met 1-0 verloren. Daarna volgden louter overwinningen met ruime cijfers. Gelukkig bleek dit toch genoeg om als beste nummer 2 van de drie meisjespoules een plekje in de kruisfinales te bemachtigen. Tegen Morgenster 1 speelden we beter, maar kwamen we er moeilijk door. Eindstand was 0-0.

Om te bepalen welk team naar de finale mocht, moesten er per ploeg drie penalty`s worden genomen. Onze meiden misten er twee. De tegenstander zelfs alle drie. Keepster Ilse ging als laatste achter de bal staan om de strafschop te nemen. Gelukkig schoot ze de pingel binnen! Naar de finale! Zoals verwacht had Het Galjoen de andere halve finale gewonnen. Vol spanning en voor heel veel publiek gingen we twee keer tien minuten de strijd aan. Wat een inzet en spanning op en rondom het veld. Het Galjoen kreeg, zoals enigszins verwacht, de nodige kansen. Maar door geconcentreerd te verdedigen en door geweldig keeperswerk van Ilse bleef het heel lang 0-0. Op een kans na konden we aanvallend weinig inbrengen. Hopen op strafschoppen!
Helaas scoorde de tegenstander toch de 1-0 en leken de penalty`s onhaalbaar. Echter vlak voor tijd, uit het niets, scoorde Amber de bevrijdende gelijkmaker! Nog twee minuten doorbikkelen en toen klonk het eindsignaal. Wederom moesten strafschoppen de beslissing brengen. Helaas voor ons scoorde Het Galjoen de eerste penalty, miste de tweede, maar misten wij ze beide. De laatstse strafschop van Het Galjoen was raak, waardoor Ilse er geen meer hoefde te nemen.

Natuurlijk was er even teleurstelling en kwam alle spanning eruit, maar bovenal overheerste de trots op dit geweldige resultaat!

Hierbij willen we iedereen bedanken voor de support tijdens deze twee leuke en sportieve dagen. Tevens dank aan Barbera Alberts/Juventa`12 voor het mogelijk maken van de trainingen van onze meisjes voorafgaande aan het toernooi, de ouders die alle tenues wassen en de ouderraad voor de patat voor alle deelnemers!

Op de website van SVZW zijn van beide dagen tal van mooie foto`s gemaakt!

FOTOALBUM

 

 

Deel deze pagina: