Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schoolreis groep 7

Groep 7 ging als laatste groep van onze school dinsdag 10 juni op schoolreis naar Amsterdam.

Het werd een zeer geslaagde dag. Onze vaste chauffeur Evert van Sickman Personenvervoer uit Vroomshoop startte de bus om 9.00 uur. Alle 32 kinderen, meester Henk, juf Marjan, meester Peter en juf Iris waren klaar voor vertrek. Helaas zat het op de weg met talrijke files ons niet echt mee. Pas tegen 11.45 uur kwamen we bij het Anne Frankhuis aan. Gelukkig had meester Henk in de bus al gebeld dat we wat later zouden komen. Na een interessante interactieve presentatie van een medewerkster van het beroemde Achterhuis mochten we daadwerkelijk het huis in. Best wel indrukwekkend al die donkere, kleine kamertjes. Niet voor te stellen dat hier 8 mensen zo`n twee jaar hebben gewoond en geleefd tijdens de oorlog.

Na afloop hebben we in de heerlijke zon ons lunchpakketje genuttigd rondom de Westertoren. Daarna zijn we gewandeld naar de Dam. Hier zijn de duiven toch echt wat tammer dan in Wierden. We vervolgden daarna onze weg via de Damstraat richting NEMO. In dit science centre konden de kinderen zich prima vermaken. Ondanks dat het tegen 15.30 uur begon te regenen, hebben we nog even genoten van het dakterras. Via dit terras kun je Amsterdam mooi bekijken. Om 16.30 uur stond de bus weer keurig op de afgesproken plek om te vertrekken naar ons geliefde Twente. Helaas zat het ons weer niet mee: wederom stapvoets rijden vanwege de nodige files. Dat belette ons niet om, weliswaar later dan gepland, de Burger King in Stoe te bereiken. Met z`n allen hebben we daar de nodige culinaire hoogstandjes tot ons genomen. Rond 18.45 uur konden we ons opmaken voor nog een klein uurtje rijden richting Wierden.

Ondanks de files e.d. lukte het Evert om de bus rond 19.40 uur te laten arriveren bij onze school. Daar stond menig ouder klaar om zijn of haar kind weer in de armen te sluiten!
Al met al een prima schoolreis waarbij de kinderen zich keurig gedragen hebben. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Zie het FOTOALBUM voor de foto`s!

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina: