Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schoolkamp Langenberg

Groep 8 is van woensdag 29 juni tot en met vrijdag 1 juli op schoolkamp geweest.

Ondanks de tegenvallende weersvoorspellingen hebben we eigenlijk weinig last gehad van regen. Het kamp was zeer geslaagd.
Woensdag vertrokken we rond 9.45 uur richting Rijssen naar kampeerboerderij De Langenberg. Via een mooie route (dank meester Marco) kwamen we,  via een tussenstop bij de Enterse Waarf, rond 12.00 uur aan. De kamers werden geïnstalleerd en het chillen kon beginnen. `s Middags was iedereen erg actief bij het  sport- en spelprogramma. Onder een heerlijk zonnetje werd er in teams gestreden voor de eer! Bedankt juf Stacy voor de organisatie deze middag!  Nadien hebben we genoten van een heerlijke maaltijd bereid door de kookmoeders. Heel erg bedankt Ria Tanke, Esther Lucas en Anne Lies van Sluis!

Na het eten het bosspel met kaarten ("levend stratego") gedaan. De kinderen vonden het prachtig. Fijn dat er zo fair werd gespeeld! Helaas konden we tegen  22.30 uur niet nogmaals naar het bos voor het "dierengeluidenspel" vanwege de regen. Meester Marco had als alternatief een leuk Donald Duckspel voorbereid. Enthousiast werd het spel beleefd door de kinderen.
Tegen 1.00 uur waren de meeste kinderen "vertrokken". Een goede nacht derhalve.

De volgende ochtend waren de eerste kinderen al op tijd wakker, maar konden we heerlijk rustig aan doen. Na het ontbijt vertrokken we rond 10.30 uur naar het "Witte Hoes" te Rijssen. Aldaar konden we gebruikmaken van de zes bowlingbanen en de speeltuin. Na afloop kregen de leerlingen patat, drinken en een ijsje.
Toen iedereen dit lekkers op had, fietsten we naar het centrum van Rijssen. Daar hadden de kids ruim een uur tijd om hun zakgeld te besteden.


De (lichte) avondmaaltijd werd genuttigd. Dit werd gevolgd door de voorbereidingen op de Bonte Avond. Inmiddels waren ook de (andere)  leerkrachten gearriveerd om deze avond mee te maken. De kinderen lieten zich hierbij van hun goede kant zien. Een leuk programma waarbij menig meester of juf het moest ontgelden. De kinderen konden het verrassingsoptreden van de kampleiding ook erg waarderen. Natuurlijk werd deze dag afgesloten met een bosspel: "dodende straal". Knap dat zoveel kinderen hun angst overwonnen hebben en fanatiek meespeelden met dit leuke spel.
Toen we terug op onze post waren, was iedereen wel moe. Het duurde niet al te lang, voordat iedereen sliep.


Vrijdagochtend moesten we op tijd opstaan om te ontbijten en alles op te ruimen en schoon te maken. Fijn dat iedereen zo goed heeft geholpen!
In alle rust gingen we na tienen richting Partycentrum `t Mölke in Rijssen/Zuna. Eerst even springen op het springkussen om vervolgens in drietallen een kanotocht te gaan maken. De gezelligheid werd afgesloten met een heerlijke pannenkoek. Helaas (?) was het einde nu echt in zicht en vertrokken we voor de laatste driekwartier fietsen. Precies om 15.00 uur kwamen we weer aan, opgewacht door vele ouders en anderen. Moe, maar voldaan keerde een ieder huiswaarts.


Hierbij willen we de fam. Meinders danken voor het vervoeren van alle bagage.

Tenslotten willen wij alle kinderen bedanken voor een heel fijn en gezellig kamp!

De kampleiding

meester Peter, meester Henk, meester Marco, juf Berdien, juf Elles, juf Simone, juf Stacy en meneer Jan

FOTOALBUM

Deel deze pagina: