Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schoolkamp groep 8

Van maandag 16 tot en met woensdag 18 juni vond het schoolkamp van groep 8 plaats.

Maandagochtend kon de bagage vanaf 8.45 uur worden ingeleverd. Rond 9.15 uur waren alle kinderen vol goede moed aanwezig om in de klas nog even te worden toegesproken. Rond 9.30 uur werd de in gele hesjes gestoken groep uitgezwaaid door ouders en andere familieleden. Via een prachtige route (bedankt meester Henk en meester Marco) kwamen we helaas ietwat nat geregend aan in Enter voor een korte stop. De regen zette nog even voort, net als onze tocht richting Markelo. Daar aangekomen na 11.30 uur werden de kamers geïnstalleerd. Niet lang daarna kwamen al de eerste ouders om kinderen op te halen voor de kennismakingsmiddag op de scholen voor voortgezet onderwijs (Noordik, Erasmus, Pius en AOC). De leiding, bestaande uit juf Berdien, juf Elles, meester Marco, meester Peter, juf Jody, juf Femke en meneer Jan, hadden hierdoor de handen vrij voor een paar uurtjes om vast het bos te verkennen en hun verrassingsact voor de Bonte Avond voor te bereiden.
Vanaf een uur of vier kwamen de eerste kinderen terug met enthousiaste verhalen over hun nieuwe school en klas. Ook de kookmoeders waren inmiddels gearriveerd.
Rond 18.00 uur konden we aan tafel. De moeders hadden zelfs een driegangendiner bereid: soep met stokbrood vooraf, broodjes shoarma of kip met rauwkost als hoofdgerecht en als dessert verschillende soorten vla en vruchtjes. Een heerlijke maaltijd derhalve.
`s Avonds vond het eerste bosspel plaats. Een soort levend stratego met spelkaarten. Er werd zeer fanatiek, maar fair gespeeld. Toen we weer terug waren bij de boerderij kon iedereen even lekker relaxen (op de kamer, beachvolleyballen, voetballen, etc.). Rond 22.30 uur vertrokken we wederom richting het aangrenzende bos voor het befaamde spel "dodende straal". Vrij snel kwam er middels Fleur Timmer al een winnaar, waardoor we besloten hebben om nog een keer het spel te spelen. Dit keer werd er prima gespeeld door zowel de kinderen als "de wachters". Het leverde geen winnaar op. Muisstil liepen we met z`n allen terug naar de boerderij. De slaapvertrekken werden opgezocht. Voor sommige meiden blijkbaar niet om te slapen.....

Dinsdagochtend zaten we om 8.30 uur aan het ontbijt. Na de corvee vertrokken we om 10.30 uur naar `t Witte Hoes in Rijssen. Daar stond een midgetgolftoernooi op het programma voor de kinderen. Er werd goed en geconcentreerd gespeeld, ondanks de vermoeide koppies van sommige leerlingen. Nadien mochten we gebruikmaken van de speeltuin. Het programma werd afgesloten met een patatje en drinken op het mooie terras van `t Witte Hoes. Daarna vertrokken we per fiets naar het centrum van Rijssen. Daar hadden de kinderen ruim een uur de tijd om (een deel van) hun zakgeld uit te geven. Rond 15.30 uur waren we allemaal weer terug bij de Bovenberg. "Eindelijk" was er gelegenheid (lees: tijd en zon!) om lekker te zwemmen in het prachtige meer op de camping. De (lichte) avondmaaltijd bestond uit broodjes knakworst en "restjes" van het diner van maandag. Om 19.30 uur waren alle leerkrachten ook bij de Bovenberg gearriveerd om een kijkje te nemen en de Bonte Avond mee te maken. Een perfecte Bonte Avond mogen we wel zeggen. Alle groepjes hadden iets leuks voorbereid: playback, quiz, etc. Dit jaar had de kampleiding ook een act ingestudeerd. En niet zonder succes. De kinderen vonden onze muzikale reis door de tijd prachtig. Natuurlijk werd op veler verzoek ook deze avond afgesloten met het geslaagde bosspel van gisteravond. Dit keer was Sander Grooten de winnaar. Na afloop wilde iedereen maar wat graag naar zijn of haar kamer. Om 0.00 uur sliepen ze allemaal!

Om 8.15 uur werd er met kleine oogjes voor de laatste keer ontbeten. Daarna spullen inpakken en schoonmaken. Dit ging door de inzet van de kinderen vrij vlot. Na 10.00 werd de terugreis ingezet. Om 11.00 uur kwamen we aan bij Partycentrum `t Mölke in Rijssen/Zuna. Een kanotocht van een uur in een twee- of driepersoons kano stond als laatste activiteit op het programma. Sommige kinderen ging het kanoën zo goed af dat ze op een bepaald moment in geen velden of wegen meer waren te bekennen. Twee bootjes waren zelfs tot Wijngaard Baan, halverwege Rijssen - Wierden, gepeddeld. Gelukkig werden ze nog op tijd getraceerd om per auto te worden teruggebracht om aan te schuiven voor een heerlijke pannenkoek. Zodoende vertrokken we iets later dan gepland richting Wierden, maar kwamen we precies op de afgeproken tijd weer bij school aan. Daar konden de kinderen weer in de armen van hun ouders worden gesloten.

We kijken terug op een zeer geslaagd kamp met redelijke weersomstandigheden. De kinderen hebben zich prima gedragen!
Hierbij bedanken we Ellen Maat, Wiebe Terpstra, Ronny van Gelden en Bas en Caroline den Breejen voor het vervoer van de bagage en boodschappen, Miranda Joesten, Karin Hermsen, Ellen Maat en Marianne Timmerman voor het koken, juf Marjan, juf Esje, Berry Tesink, Ronald Krikken en Bas Hazewinkel voor de kampkranten en Arjan Pinkert en Arjan Hengstman voor de bezorging van de kampkranten.

In het FOTOALBUM vele leuke foto`s (per dag)

Kampkrant dag 1

Kampkrant dag 2

 

 

 

 

Deel deze pagina: