Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schoolkamp De Bovenberg

Groep 8 is van maandag 22 tot en met woensdag 24 juni op schoolkamp geweest bij kampeerboerderij De Bovenberg te Markelo.

Helaas waren de weersomstandigheden niet zo denderend. We hebben veel regen gehad. Dit mocht echter de pret niet drukken. Het kamp was zeer geslaagd.
Maandag vertrokken we rond 9.45 uur richting Markelo. Via een mooie route (dank meester Marco) kwamen we via een tussenstop bij de Enterse Waarf rond 12.00 uur aan. De kamers werden geïnstalleerd en het chillen kon beginnen. Telkens moesten we ons sport- en spelprogramma uitstellen vanwege de buien. Tegen een uur of 5 hebben we uiteindelijk een verkort programma binnen en onder de overkapping gedaan. Nadien hebben we genoten van een heerlijke maaltijd bereid door de kookmoeders. Heel erg bedankt Miranda Joesten, Nicole Jeurissen, Helène Boerekamps en Katja Schlosser!

Na het eten het bosspel met kaarten ("levend stratego") gedaan. De kinderen vonden het prachtig. Fijn dat er zo fair werd gespeeld! Tegen 22.30 uur gingen we nogmaals naar het bos voor het "dierengeluidenspel". Sommige kinderen vonden het toch wel eng zo in een donker bos, maar iedereen heeft zich moedig getoond.
Tegen 1.00 uur waren de kinderen "vertrokken". Een goede nacht derhalve.

De volgende ochtend waren de eerste kinderen al op tijd wakker, maar konden we heerlijk rustig aan doen. Na het ontbijt begon het helaas wederom te regenen. Gehuld in regenpakken vertrokken we rond 10.30 uur naar het "Witte Hoes" te Rijssen. Het geplande midgetgolfen kon niet doorgaan, maar het bowlen was een prima alternatief. Nadien kregen de leerlingen patat, drinken en een ijsje.
Toen iedereen dit lekkers op had, fietsten we naar het centrum van Rijssen. Daar hadden de kids ruim een uur tijd om hun zakgeld te besteden. Helaas bleef het ook op de terugweg regenen.
Voor het avondeten hebben we nog het Donald Duck memoryspel gespeeld. Hierbij waren de kinderen ook erg enthousiast.
De (lichte) avondmaaltijd werd genuttigd. Dit werd gevolgd door de voorbereidingen op de Bonte Avond. Inmiddels waren ook enkele leerkrachten gearriveerd om deze avond mee te maken. De kinderen lieten zich hierbij van hun goede kant zien. Een leuk programma waarbij menig meester of juf het moest ontgelden. Natuurlijk werd ook deze dag afgesloten met een bosspel: "dodende straal". Knap dat zoveel kinderen hun angst overwonnen hebben en fanatiek meespeelden met dit leuke spel.
Toen we terug op onze post waren, was iedereen wel moe. Het duurde niet al te lang, voordat iedereen sliep.


Woensdagochtend moesten we op tijd opstaan om te ontbijten en alles op te ruimen en schoon te maken. Fijn dat iedereen zo goed heeft geholpen!
In alle rust gingen we na tienen richting Partycentrum `t Mölke in Rijssen/Zuna. Eerst even springen op het springkussen om vervolgens in drietallen een kanotocht te gaan maken. De gezelligheid werd afgesloten met een heerlijke pannenkoek. Helaas (?) was het einde nu echt in zicht en vertrokken we voor de laatste driekwartier fietsen. Precies om 15.00 uur kwamen we weer aan, opgewacht door vele ouders en anderen. Moe, maar voldaan keerde een ieder huiswaarts.


Hierbij willen we de fam. Tesink (juf Marjan) en ouderraad bedanken voor het vervaardigen en rondbrengen van de kampkranten. Tevens danken we de fam. Arnold en Lucelle Dankbaar voor het vervoeren van alle bagage en boodschappen.

Tenslotten willen wij alle kinderen bedanken voor een heel fijn en gezellig kamp!

De kampleiding

meester Peter, juf Simone, meester Marco, juf Laura, meneer Jan, meester Rik en meester Maarten

FOTOALBUM

Deel deze pagina: