Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schoolkamp De Bosrand

De kinderen van groep 8 zijn op schoolkamp geweest van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 juli.

In jaren hebben we niet zulk prachtig weer gehad tijdens kamp!! Wat hebben we genoten met z`n allen!!

Woensdag vertrokken we rond 9.45 uur richting Hellendoorn naar kampeerboerderij De Bosrand. Via een mooie route (dank meester Marco) kwamen we,  via een tussenstop bij camping "Bij de Schaapskooi", rond 12.00 uur aan. De kamers werden geïnstalleerd en het chillen kon beginnen. `s Middags was iedereen erg actief bij het  sport- en spelprogramma. Onder een heerlijk zonnetje werd er in teams gestreden voor de eer! Bedankt  meester Casper voor de organisatie deze middag!  Nadien hebben we genoten van een heerlijke maaltijd bereid door de kookmoeders. Heel erg bedankt Ellen de Blaauw, Maroeska Elferink, Petra Vos en Hanneke Stegink!

Na het eten werd het bosspel met kaarten en paperclips ("levend stratego") gespeeld. De kinderen vonden het prachtig. Fijn dat er zo fair werd gespeeld!  Om 22.30 uur gingen we nogmaals naar het bos voor het "dierengeluidenspel". In het donker stond iedereen zijn mannetje!
Tegen 1.00 uur waren de meeste kinderen "vertrokken".

De volgende ochtend waren de eerste kinderen al op tijd wakker, maar konden we heerlijk rustig aan doen. Na het ontbijt vertrokken we rond 10.00 uur naar "Aktief Overijssel" te Hancate. Aldaar stonden de volgende onderdelen op het programma: steptocht, kanovaren, stormbaan en de megazeephelling. Vanwege het fantastische weer werd het een groot succes. Tegen een uur of drie keerden we moe, maar voldaan terug op ons nest. De kinderen vonden het heerlijk om af en toe van hun vrije tijd te genieten. Het sportveld werd dan ook veelvuldig gebruikt.


De avondmaaltijd was dit keer in de vorm van een gezellige barbecue. Tukkers Partyservice had het weer eens goed voor elkaar.  Nadat iedereen ruim voldoende had gegeten konden de leerlingen zich nog verder voorbereiden op de Bonte Avond. Inmiddels waren ook enkele leerkrachten gearriveerd om deze avond mee te maken. De kinderen lieten zich hierbij van hun goede kant zien. Een leuk programma waarbij menig meester of juf het moest ontgelden. Helaas konden we de dag vanwege de harde regen niet afsluiten met het traditionele bosspel "de dodende straal". Het uurtje vertoeven bij elkaar op de kamers was een goed alternatief. Rond middernacht keerde een ieder weer terug naar zijn of haar eigen slaapvertrek. Het duurde niet al te lang, voordat iedereen sliep.


Vrijdagochtend moesten we op tijd opstaan om te ontbijten en alles op te ruimen en schoon te maken. Fijn dat iedereen zo goed heeft geholpen!
In alle rust gingen we na tienen richting "De Bowlingboerderij" in Nijverdal. Op de banen bleek er nog even extra energie te zijn aangeboord. Ook hier werd er weer fanatiek gestreden om de punten. Nadien hadden de kinderen ruim de tijd om hun zakgeld uit te geven "Op Nijverdal". Bonvanie deed ook in Nijverdal weer goede zaken!  Helaas (?) was het einde nu echt in zicht en vertrokken we voor de laatste driekwartier fietsen. Precies om 15.00 uur kwamen we weer aan, opgewacht door vele ouders en anderen.


Hierbij willen we Michiel Zuur, Aukje van Elk, Kesley Hazelhoff, Saskia Lageveen, Chantal Wermers/Eddy de Bruin en Wiebe Terpstra danken voor het vervoeren van alle bagage.

Tenslotten willen wij alle kinderen bedanken voor een heel fijn en gezellig kamp!

De kampleiding

meester Peter, meester Henk, meester Marco, juf Berdien, juf Elles, juf Simone, juf Marjan, juf Monique, meester Casper en meneer Jan

 

Deel deze pagina: