Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schoolhandbaltoernooi groep 8

Woensdagmiddag 4 oktober vond in sporthal `n Dikken het Wierdense schoolhandbaltoernooi plaats.

Helaas namen dit jaar maar vijf i.p.v. de gebruikelijke zes basisscholen mee aan het toernooi voor de groepen 8. Vanwege het tragische ongeval van afgelopen vrijdag had de Sjaloomschool besloten zich terug te trekken. Volkomen begrijpelijk natuurlijk.

Voorafgaande aan de eerste wedstrijd werd er in de sporthal een indrukwekkende 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Aniek Huisken, leerling van groep 5 van de Sjaloomschool.

Om half twee mochten onze meiden het spits afbijten tegen het Galjoen. Binnen de kortste keren kwamen we op achterstand tegen deze sterke ploeg met een aantal "echte" handbalmeisjes. Na 0-5 vonden onze dames het mooi geweest. Jinthe werd in stelling gebracht en bracht na goed samenspel de achterstand terug naar een dragelijke 3-5 eindstand. De volgende wedstrijd tegen de Morgenster werd er vanaf het beginsignaal geknokt voor een plek in de kruisfinales. Het harde werken werd uiteindelijk beloond met een 1-0 winst!
Als nummer twee in een poule van drie mocht het meisjesteam tegen de Mariaschool aantreden in de kruisfinales. Ook het team van de Mariaschool had de beschikking over enkele speelsters, die competitie spelen bij de organiserende vereniging HV Kedingen. Wat hield onze ploeg onverwacht knap stand tegen deze sterke tegenstanders. De gelijke stand (1-1) was zeker verdiend. Helaas scoorden de meiden van de Mariaschool in de twee minuten verlenging de winnende. Onze meiden baalden natuurlijk, maar ze mogen met trots terugkijken op hun sterke optredens!!!

De jongens mochten als eerste aantreden tegen de Morgenster. Een spannende en gelijkopgaande wedstrijd eindigde in 3-3. Om net als de meiden de kruisfinales te halen, was de wedstrijd tegen de Mariaschool van cruciaal belang. Gelukkig werd dit goed begrepen door de boys. Een mooie 4-2 overwinning! Met een eerste plek in de poule moest er worden gestreden tegen de nummer twee van de andere poule. Het Laar (voorheen de Immanuel) werd bijzonder goed bespeeld. Met geweldige inzet en dito spel was de 5-1 overwinning zeker niet geflatteerd.
Na een aantal jaren afwezigheid stond onze school weer eens in de finale van het schoolhandbaltoernooi. Helaas bleek het Galjoen net te sterk, 1-3. Tegen drie krachtige doelpunten van 1 speler van het Galjoen waren we niet opgewassen, hoewel ons veldspel zeker niet minder was.

Hoewel er in de sport maar 1 plek telt volgens zeggen, mogen ook de jongens trots zijn. Passie, inzet, sportiviteit en samenspel waren top! Daar Pim vanwege ziekte vlak voor het toernooi helaas moest afhaken, mocht Jinthe als invaller ook bij de jongens laten zien dat ze haar mannetje kan staan!

Hierbij willen we de ouders bedanken voor hun ondersteuning, HV Kedingen voor de organisatie en de trainingen en Astrid, Yvonne en Annemieke alvast voor het wassen van de sportkleding.


 

Deel deze pagina: