Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Schoolhandbal

Woensdagmiddag 5 oktober vond in sporthal `n Dikken weer het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi plaats.

Elk van de zes Wierdense scholen nam deel met een jongens- en een meisjesteam. Onze teams zijn tijdens de afgelopen drie gymlessen op de maandag voorzien van de nodige handbaloefeningen door trainsters van HV Kedingen. Tijdens het toernooi lieten onze kinderen zien zeker iets te hebben opgestoken van de aangeboden oefenstof. De jongens startten met een zeer spannende wedstrijd tegen de Morgenster. Ondanks een overwicht eindigde deze wedstrijd in 0-0. De tweede poulewedstrijd tegen de Sjaloomschool verliep wat stroever. De 2-2 eindstand was terecht en tevens genoeg om de kruisfinales te bereiken. Daarin bleek de latere kampioen Mariaschool met 4-1 te sterk. Echter werden de jongens zeker niet weggespeeld. Integendeel, een goede wedstrijd!

De meiden hadden het deze middag wat zwaarder. De ouverture tegen de latere finalist Mariaschool werd met een 6-1 verlies afgesloten. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, werden de meiden zeker niet wegespeeld. Tegen een team met veel echte handbalsters werd goed staande gehouden. De Mariaschool won nadien met maar liefst 11-0 van de Morgenster. Op papier zouden wij de Morgenster moeten kunnen hebben. Helaas bleek de praktijk anders. Met 3-1 werd het onderspit gedolven.

Toch kijken we terug op een middag met veel enthousiasme en sportieve inzet! Dank aan alle supporters en HV Kedingen voor de prima organisatie!

FOTOALBUM

FOTOALBUM HV KEDINGEN

Deel deze pagina: