Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Proeflessen

Donderdagochtend hebben de 33 leerlingen van groep 8 proeflessen gevolgd op Het Erasmus!

Net als eerdere jaren waren we ook dit jaar weer welkom op de locatie HAVO/VWO van Het Erasmus te Almelo. Gehuld in gele veiligheidshesjes vertrokken we rond 8.00 uur vanaf de Widerode. Ondanks de groete groep, begeleid door meester Peter, juf Simone en stagiaire juf Kim, werd er keurig gefietst. Ook het vele fietsen hoort bij de overstap naar het voortgezet onderwijs voor de meeste kinderen.
Om 8.30 uur werden we opgevangen door twee docenten. De groep werd gesplitst. De ene groep ging zich een lesuur bezighouden met aardrijkskunde, de andere groep met O & O, onderzoek en ontwerpen.
Dit vrij nieuwe vak behoort in principe tot de Technasiumstroming.

Na het eerste lesuur werd er gewisseld, zodat iedereen uiteindelijk beide lessen/vakken heeft gevolgd. Complimenten van de docenten aan onze kinderen! Ze deden zeer gemotiveerd en enthousiast mee aan de lesactiviteiten. Dit ook dankzij de prima docenten van Het Erasmus!
Vlak voordat de pauze begon, was de ochtend weer ten einde voor ons. Met een zakje snoep in de pocket gingen we weer richting Wierden. Om 10.30 uur arriveerden we weer bij onze "veilige, kleine" school.

Een erg leuke en leerzame ochtend was de conclusie van de kids!

FOTOALBUM

 

 

 

 

 

Deel deze pagina: