Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Proeflessen Erasmus

Dinsdagochtend 12 januari heeft groep 8 twee proeflessen gevolgd op Het Erasmus!

Net als eerdere jaren waren we ook dit jaar weer welkom op de locatie HAVO/VWO van Het Erasmus te Almelo. Gehuld in gele veiligheidshesjes vertrokken we rond 8.00 uur vanaf de Widerode. Ondanks de grote groep, begeleid door meester Peter en meester Henk, werd er keurig gefietst. Ook het vele fietsen hoort bij de overstap naar het voortgezet onderwijs voor de meeste kinderen.
Om 8.30 uur werden we opgevangen door in de hal van deze prachtig verbouwde school. We begonnen met een interessante geschiedenisles. Mevr. Lubbers had allerlei attributen uit het verleden bij zich. O.a. echte brieven en kleding afkomstig van een van de werkkampen uit de Tweede Wereldoorlog.
De tweede les betrof scheikunde. Gehuld in lapjas en voorzien van veiligheidsbril mochten onze leerlingen allerlei proefjes doen met een gasbrander.

Complimenten van de docenten aan onze kinderen! Ze deden zeer gemotiveerd en enthousiast mee aan de lesactiviteiten. Dit ook dankzij de prima docenten van Het Erasmus!
Vlak voordat de pauze begon, was de ochtend weer ten einde voor ons. Na 10.30 uur arriveerden we weer bij onze "veilige, kleine" school.

Een erg leuke en leerzame ochtend was de conclusie van de kids!

FOTOALBUM

 

 

 

 

 

Deel deze pagina: