Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Piratenproject groep 0, 1 en 3

Op dinsdag 3 maart begon voor groep 0, 1 en 3 het piratenavontuur. De opening van het piraten project was in de hal van de school. De kinderen zaten klaar, te wachten, tot er een piraat op het podium verscheen.

De piraat rende verder, er verscheen een andere piraat. Toen uiteindelijk de 3 piraten herenigd waren kwam het verhaal. Ze waren, nadat hun boot gezonken was, hun schat kwijtraakt. De kinderen stelden voor om samen een nieuwe boot te gaan knutselen en de schat te gaan zoeken. Hiervoor moesten ze oefenen met drijven en zinken door dit met een minibootje te proberen. De weken hierna zijn de kinderen in gemengde groepjes met verschillende activiteiten bezig geweest: drijven en zinken, een piratendans doen, schatkaart maken, m.b.v. een schatkaart de vermiste schat zoeken, en een schatkistje maken waarin zelfgebakken piratenkoekjes konden. Ook de grote boot in de hal van de school zal u niet ontgaan zijn. Wat hebben de kinderen hard, en vooral fijn gewerkt. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder hulp van de juffen, stagiaires en aangemelde (groot)ouders. We hebben het met z’n allen tot een mooi resultaat gebracht! Donderdagmiddag waren vele (groot)ouders aanwezig bij de geslaagde afsluiting!

Verhalend ontwerp:

De opzet is als een verhalend ontwerp. In een verhalend ontwerp verlopen de leeractiviteiten als een verhaal, een verhaal dat door de leerlingen zelf voor een groot deel wordt ingevuld of afgemaakt. Kenmerkend voor deze vorm is de betrokkenheid van de leerlingen en de samenhang tussen de verschillende vakken in zinvolle context. Leerlingen worden aangesproken op wat ze kunnen en krijgen ruimte voor eigen beslissingen en het nemen van initiatieven. De doelen worden behaald doordat kinderen intrinsiek gemotiveerd zijn.

FOTOALBUM

Deel deze pagina: