Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Opening Generatietuin Wierden

Donderdagmiddag 21 mei om 13.00 uur vond de officiële opening van de Generatietuin Wierden plaats. Groep 8 steunt namens onze school dit initiatief en was dan ook vanzelfsprekend aanwezig bij de opening.

Afgelopen maandagmiddag waren onze achtstegroepers al druk bezig geweest met hun eigen (moes)tuintjes. De dagen daarna is een aantal kinderen op vrijwillige basis zelfs al verder gegaan met de verdere inrichting. Prachtig om te zien al dat enthousiasme van jong en oud. Vanmiddag waren vele mensen en pers aanwezig bij de aftrap. Na het enthousiaste welkom door initiatiefneemster Miranda Scheffer en de waarderende woorden van wethouder Schasfoort kwamen "jong en oud" (Gijs Kuipers, leerling van groep 8, en bijenhouder "meneer Henk") aangereden met paard en wagen.
Met het doorknippen van het "lint" door Gijs en de wethouder is de Generatietuin Wierden een feit. Vervolgens werd het deels geplante logo van de Generatietuin onthuld. De kinderen mochten het overige deel van het logo verder inplanten.

Crumz was aanwezig om iedereen van een heerlijk geranium-, violen- of rozenijsje te voorzien. Ook de verdere natuurlijke versnaperingen vielen best goed in de smaak.
Onder toeziend oog van de aanwezigen gingen de leerlingen gepassioneerd verder met hun eigen tuintjes!

Houd de Facebookpagina van de Generatietuin Wierden in de gaten!

FOTOALBUM

Deel deze pagina: