Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Nieuwe website!

De nieuwe website van obs Widerode is vanaf heden online!

Sinds maart 2001 heeft onze school al een website. De eerste site werd gemaakt door een bereidwillige ouder van school. Het beheer werd nadien overgenomen door meester Peter. In maart 2007 zijn we overgegaan naar een CMS-website van Qlict. Zo`n 7 jaar hebben we gebruik gemaakt van deze website en geprobeerd de website zo up-to-date mogelijk te houden. Ruim een jaar geleden is er door de Stichting Roos in overleg met de scholen/ICT`ers besloten om de ontworpen huisstijl van Stichting Roos en de 14 aangesloten scholen ook door te voeren in de websites van de scholen. Sofito te Rijssen heeft voor alle scholen de templates volgens de huisstijl ontworpen en het CMS-systeem operationeel gemaakt. Helaas is Sofito in oktober failliet gegaan. Gelukkig heeft Moddit Internet Reclamebureau in Nijverdal de diensten nadien overgenomen. Na de kerstvakantie is meester Peter begonnen aan het vullen van de nieuwe site. Nu is het tijd om de wereld het resultaat te tonen!

Naast heel veel informatie zijn er ook digitale formulieren te vinden om bijv. verlof aan te vragen. Op de beginpagina staat meestal de drie laatste nieuwsberichten. Deze staan ook onder Nieuws. Ook kan via de beginpagina gelijk worden geklikt naar het (nieuwe) Fotoalbum. Via School- Oude fotoalbums kunt u ook nog altijd de fotoalbums van de oude website bekijken. Tevens is er een (Google) Schoolagenda. Deze agenda/kalender zal telkens worden bijgewerkt. Alle vakanties, vrije dagen, schoolactiviteiten, etc. kunt u hier vinden en evt. kopiëren naar uw eigen Google agenda.

Elke groep heeft een eigen groepspagina met Informatie, Woordpakketten (vanaf groep 4) en een Groepsagenda. In deze agenda vindt u de groepsspecifieke activiteiten, huiswerk, toetsen, etc. Zo bent u altijd op de hoogte wanneer er wat speelt in de groep(en) van uw kind(eren).

Rechts onderaan de pagina ziet u de laatste tweet en de mogelijkheid om de link aan te klikken om onze Twitterpagina te bekijken. U hoeft hiervoor zelf geen Twitteraccount te hebben. Via Twitter blijft u op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

We hopen dat u tevreden bent met deze nieuwe website! Mocht u een reactie willen geven dan kunt u mailen naar meester Peter
Ook als u tips, wensen, opmerkingen, vragen, etc. heeft, houden wij ons aanbevolen!

Meester Peter

webbeheerder

Deel deze pagina: