Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

LEGO Education Innovation Studio

Woensdagmorgen 17 juni werden de kinderen van de projectgroep (gr. 5,6,7,8) verrast met een workshop van de LEGO Education Innovation Studio. Juf Floor (stagiaire groep 7 en 1) doet als juf ook mee in deze Lego studio en zij heeft deze workshop voor ons geregeld. Fijn!!

Een docent van Saxion  (Monica Kroek) kwam deze morgen in alle vroegte met maar liefst 5 Lego Mindstorms , dat zijn autootjes  die als een soort robot te programmeren zijn. 
De leerlingen moesten aan de hand van een stappenplan de Mindstorm zo programmeren via de laptop dat deze auto over een parcours/straat  moest rijden. De auto moest binnen de lijnen blijven en als je het voor elkaar kreeg, mocht je de auto op de parkeerplaats zetten.
Het was een moeilijke opdracht, maar tenslotte is het iedereen  (in tweetallen) gelukt om de auto het parcours af te laten leggen; sommigen kregen zelfs de auto achterwaarts ingeparkeerd!! Wat een TOP prestatie.
Het was een geweldige afsluiting van dit projectjaar en dat deze opdracht volgend jaar nog een vervolg krijgt, mag duidelijk zijn!!

FOTOALBUM

Deel deze pagina: