Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Koningsspelen groep 5 t/m 8

De Koningsspelen vonden vrijdag 22 april plaats. Voor de tweede keer werden deze Spelen georganiseerd voor alle groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente Wierden.

Stichting de Welle had samen met de bekende sportdagcommissie Wierden een prachtig programma opgezet op de velden van SVZW. Rond 9.45 uur fietsten bijna 120 kinderen onder begeleiding van leerkrachten en enkele ouders richting het sportpark. Gelukkig waren de weersomstandigheden ons goed gezind. Bijna 1200 kinderen zochten bij aankomst hun toegekende verzamelplek op. Na een openingswoord werd er rond 10.30 uur gestart met de eerste sport- en spelonderdelen. Deze onderdelen werden begeleid door studenten van het R.O.C. en de Passie.

In teams van gemiddeld 6 kinderen werd er fanatiek en met veel plezier gestreden. Tegen 13.45 uur had een ieder zijn of haar acht onderdelen achter de rug. Op het hoofdveld van SVZW vond daarna als afsluiting een estafette plaats met de snelste 4 kinderen uit de groepen 8 van de 14 deelnemende scholen. Milan, Kim, Ramajana en Wesley renden hun longen uit hun lijf. Helaas niet snel genoeg voor een plek in de finale. De atleten van de Talenter uit Enter gingen met de wisselbeker aan de haal.

We kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve dag! We danken de organisatie voor het vele werk dat er is verricht voorafgaande, tijdens en na deze Koningsspelen. Hierbij willen we meester Marco ook nog even speciaal noemen. 25 jaar heeft hij grotendeels de organisatie van de traditionele sportdag voor de groepen 7 en 8 van de Wierdense basisscholen op zich genomen. Met al zijn ervaring en kennis heeft hij ook weer veel betekend voor deze Koningsspelen! Bedankt Marco!

Tenslotte dank aan de ouders die belangstelling hebben getoond deze dag!

Fijne Koningsdag!

FOTOALBUM

Deel deze pagina: