Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Koningsspelen bovenbouw

De Koningsspelen vonden vrijdag 24 april plaats. Voor het eerst werden deze Spelen georganiseerd voor alle groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente Wierden.

Stichting de Welle had samen met de bekende sportdagcommissie Wierden een prachtig programma opgezet op de velden van SVZW. Rond 9.45 uur fietsten bijna 120 kinderen onder begeleiding van leerkrachten en enkele ouders richting het sportpark. Gelukkig waren de weersomstandigheden ons goed gezind. Bijna 1300 kinderen zochten bij aankomst hun toegekende verzamelplek op. Na een openingswoord werd er rond 10.30 uur gestart met de eerste sport- en spelonderdelen. Deze onderdelen werden begeleid door studenten van het R.O.C.

In teams van gemiddeld 6 kinderen werd er fanatiek en met veel plezier gestreden om de punten. Elk team bestond uit een mix van leerlingen van twee scholen. Onze teams waren gemixt met het Galjoen. Tegen 13.45 uur had een ieder zijn of haar acht onderdelen achter de rug. Op het hoofdveld van SVZW vond daarna als afsluiting een estafette plaats met de snelste 4 kinderen uit de groepen 8 van de 14 deelnemende scholen. Anne, Sofie, Quinten en Gijs renden hun longen uit hun lijf met een 4e plek als beloning. De atleten van de Wegwijzer uit Enter gingen met de wisselbeker aan de haal.

We kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve dag! We danken de organisatie voor het vele werk dat er is verricht voorafgaande, tijdens en na deze eerste Koningsspelen "nieuwe stijl". Hierbij willen we meester Marco ook nog even speciaal noemen. Ruim 20 jaar heeft hij grotendeels de organisatie van de traditionele sportdag voor de groepen 7 en 8 van de Wierdense basisscholen op zich genomen. Met al zijn ervaring en kennis heeft hij ook weer veel betekend voor deze Koningsspelen! Bedankt Marco!

Tenslotte dank aan de ouders die belangstelling hebben getoond deze dag!

Fijne Koningsdag!

FOTOALBUM

 

 

 

Deel deze pagina: