Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

KAMPIOENEN!!!

Woensdagmiddag 1 oktober vond het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi plaats in sporthal `n Dikken.

HV Kedingen had ook dit jaar weer op een goede wijze de organisatie in handen. Zes Wierdense basisscholen hadden een meisjesteam en een jongensteam afgevaardigd.
Zowel bij de jongens als bij de meisjes werd er in twee poules van drie teams gespeeld. Onze dames wonnen hun poulewedstrijden vrij eenvoudig. Het Galjoen (4-0) en de Immanuel (5-0) werden met prima spel verslagen. De jongens gingen ook prima van start met overwinningen op de Sjaloom (3-0) en Het Galjoen (4-1).
De beste twee teams van elke poule gingen door naar de kruisfinales. Het jongensteam moest aantreden tegen de Mariaschool. Een hele spannende pot resulteerde in een 2-2 gelijkspel. Volgens de reglementen moest er een verlenging van 2 minuten plaatsvinden. In dit korte tijdsbestek wisten de boys toch het winnende doelpunt te maken. Op naar de finale!
De meiden hadden het best zwaar tegen de Morgenster. Zelfs na verlenging zat er niet meer in dan 3-3. Strafworpen dus! Zowel onze dames als de tegenstandsters wisten het net niet te vinden. Op een na: keepster (!) Anne scoorde de begeerde treffer voor het behalen van de finaleplek.

Na deze twee thrillers volgden beide finales. Nu moesten de meiden tegen de Mariaschool. Wat een wedstrijd. Met een fantastisch scorende Lieke zat er toch nog geen winst in. Ook na 5 minuten verlengen niet. Wederom moesten strafworpen de doorslag geven. Na zenuwslopende minuten waren we de betere in de strafworpenreeks. Kampioen!!!! Wat een ontlading. Niet alleen voor de meiden, maar ook voor alle ouders en meester Marco en meester Peter, die samen beide teams coachten. Na deze euforie moesten we 2 minuten later al beginnen aan de jongensfinale. De Morgenster wilde er natuurlijk graag voor zorgen dat we niet met beide bekers naar huis zouden gaan. We stonden er in eerste instantie goed voor, maar door vermoeidheid, zenuwen en wat verdedigende foutjes, was een gelijkspel (3-3) het uiteindelijke resultaat. Helaas werd het 4-3 voor onze "buren" in de verlenging. Uit het niets wist Stefan 7 seconden voor het eind toch nog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ook nu moest een strafworpenserie er aan te pas komen om een winnaar te bepalen. De meiden hadden de jongens al het goede voorbeeld gegeven. En goed voorbeeld doet.....Gelukkig kwam het gewenste sprookje uit. Ook de jongens mogen zich het beste team van Wierden noemen!

Na half zes kon de voorzitter van HV Kedingen de bekers uitreiken. Voor onze school zelfs 4 bekers. Naast de "gewone" bekers ook voor beide teams een hele grote wisselbeker!
Hierbij feliciteren we alle jongens en meisjes met het behaalde succes! Bovenal super om jullie zo samen sociaal en sportief te zien. Ook de kinderen die helaas niet mee konden doen!
Ten slotte veel dank aan heel veel ouders en andere belangstellenden voor hun support!

FOTOALBUM!!!

Deel deze pagina: