Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Juniorversie Groot Almelo`s Dictee

Woensdagmiddag 9 december vond voor de twaalfde achtereenvolgende keer de juniorversie van het Groot Almelo`s Dictee plaats op scholengemeenschap PIUS X te Almelo.

Na een voorronde in groep 8 mochten Nathalia Boers en Rosalie Lieuwen deelnemen aan deze dicteewedstrijd. Zo`n 36 kinderen van vele basisscholen uit Almelo en omgeving zaten gespannen in de aula van de school te wachten op acht heel moeilijke zinnen. Mevrouw Voskuil, docente Nederlands, had ook dit jaar een pittig dictee gemaakt.

Voor de pauze werden de eerste vier zinnen geschreven. In de pauze konden de spieren worden losgemaakt. Na de break moesten de laatste vier zinnen zo goed mogelijk op papier worden gezet door de deelnemers. Rond een uur of drie was de zware klus geklaard en kon de jury zich buigen over de juiste spelling van het geschrevene. Het duurde even voordat er witte rook uit de jurykamer kwam.

De leerlingen hebben in totaal 850 fouten gemaakt, een gemiddelde van zo`n 23,6 fouten per deelnemer. De winnaar had slechts 10 fouten, gevolgd door de nummer twee met 12 fouten. Nummer drie maakte 13 fouten.
Onze leerlingen Nathalia en Rosalie hebben het prima gedaan. Nathalia scoorde het gemiddelde aantal fouten. Rosalie had slechts 2 fouten meer dan de nummer drie!
De winnende school werd de Weier uit Almelo.

Een leerzame en leuke middag. Een gevulde tas van Bolletje en de Parker-pen hebben de kids in de pocket!

FOTOALBUM

Deel deze pagina: