Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Groot Almelo`s Dictee juniorversie

Woensdagmiddag 10 december vond voor de elfde achtereenvolgende keer de juniorversie van het Groot Almelo`s Dictee plaats op scholengemeenschap Pius X Aalderinkshoek te Almelo.

Na een voorronde in groep 8 mochten Ties Kraai en Thessa Beuving deelnemen aan deze dicteewedstrijd. Zo`n 40 kinderen van vele basisscholen uit Almelo en omgeving zaten gespannen in de aula van de school te wachten op tien hele moeilijke zinnen. Na de pensionering van docent Lipman, de grondlegger van het Groot Almelo`s Dictee, had zijn opvolgster mevrouw Voskuil ook een pittig dictee gemaakt.

Voor de pauze werden de eerste vijf zinnen geschreven. In de pauze konden de spieren worden losgemaakt. Na de break moesten de laatste vijf zinnen zo goed mogelijk worden op papier worden gezet door de deelnemers. Rond een uur of drie was de zware klus geklaard en kon de jury zich buigen over de juiste spelling van het geschrevene. Het duurde even voordat er witte rook uit de jurykamer kwam.

De ongeveer 40 leerlingen hebben 886 fouten gemaakt, een gemiddelde van zo`n 22 fouten per deelnemer. De winnaar (basisschool De Compaan, Almelo) had slechts 9 fouten, gevolgd door een leerling van de Vrije School (Almelo) met 10 fouten. Nummer drie, leerling van De Huve te Almelo, maakte 12 fouten.
Onze Ties en Thessa hebben het prima gedaan met respectievelijk 18 en 19 fouten!

De winnende school werd de Mariaschool uit Wierden met 29 fouten.

Een leerzame en leuke middag. Een gevulde tas van Bolletje en de Parker-pen hebben de kids in de pocket!

FOTOALBUM

 

 

Deel deze pagina: