Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Groep 8 neemt afscheid!

Woensdag 1 juli was dan echt de laatste schooldag voor de 33 kinderen van groep 8!!!

Dinsdagavond 30 juni werd voor alle ouders van de kinderen van groep 8 en het complete schoolteam de afscheidsmusical "`t Dak eraf" opgevoerd. Net als maandag 29 juni (voor opa`s, oma`s, buren, etc.) en dinsdagmiddag 30 juni (voor alle leerlingen van school) werd het wederom een groot succes. De muscial verliep als een trein. Er werd prima geacteerd en gezongen!

Rond 21.00 uur was de voorstelling ten einde. Van meester Peter en juf Simone kregen alle kinderen een prachtige fotolijst met groepsfoto en alle pasfoto`s van de schoolverlaters. Op de achterkant stond voor elk kind een passend gedicht dat op het toneel werd voorgedragen door de twee leerkrachten. Een mooi aandenken aan de basisschooltijd op de Widerode. Naderhand hadden de kinderen ook nog een blijvende verrassing voor de school: een fiets ("Wij fietsen door!") met daarop een bijdrage van elk kind . De avond werd afgesloten met hapjes en drankjes, mogelijk gemaakt door de ouderraad.

Woensdagochtend (1 juli) was dan echt de laatste dag voor onze oudsten van school. Eerst napraten, daarna nog een heus programma. Alle achtstegroepers moesten opdrachten doen in de groepen 0 tot en met 7: blokken naleggen, borduren, tafeltoets, topotoets etc. Vervolgens werden alle klassen  voorzien van de traditionele krentenbol.  Rond 11.00 uur was het definitieve vertrek aanstaande. Alle kinderen en de nodige ouders hadden op het schoolplein een haag gevormd waar alle schoolverlaters, aangekondigd door meester Peter, een voor een doorheen liepen om afscheid te nemen van de rest van de kinderen. Toen alle 33 kinderen de triomftocht hadden afgelegd, werden ze nog een keer uitgezwaaid! Daarna kwamen de tranen bij het besef dat het nu echt voorbij is. We zien het maar als compliment dat jullie het fijn hebben gehad op onze school. We zullen jullie missen! We wensen alle kinderen van groep 8 een hele fijne vakantie en heel veel succes en plezier op hun nieuwe school!
Laat nog eens wat van je horen!

FOTOALBUM

Deel deze pagina: