Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Geslaagd schoolkamp!

Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 juli is groep 8 op schoolkamp geweest naar kampeerboerderij De Bovenberg te Markelo!

Woensdag vertrokken we rond 9.45 uur richting Markelo. Via een mooie route (dank meester Marco) kwamen we via o.a. een tussenstop bij de Enterse Waarf rond 12.00 uur aan. De kamers werden geïnstalleerd en het chillen kon beginnen. Wat geweldig dat we voor het eerst in jaren veelvuldig gebruik konden maken van het prachtige meer. De weersomstandigehden waren perfect!

Later op de middag vond het sport- en spelprogramma met vele waterpelletjes plaats op het bijbehorende veld. Eerstejaars stagiair ROC Sport & Bewegen Tigo Bremmer zorgde voor de goede organisatie hiervan. Na dit sportieve gebeuren wilde menigeen weer een frisse duik nemen. Tegen een uur of zes hebben we genoten van een heerlijke maaltijd bereid door de kookouders. Heel erg bedankt Arjan, Kirsten en Yvonne!

Na het eten het bosspel met kaarten ("levend stratego") gedaan. De kinderen vonden het prachtig. Fijn dat er zo fair werd gespeeld! Tegen 22.30 uur gingen we nogmaals naar het bos voor het "dierengeluidenspel". Sommige kinderen vonden het toch wel eng zo in een donker bos, maar iedereen heeft zich moedig getoond.

De volgende ochtend waren de eerste kinderen al op tijd wakker, maar konden we heerlijk rustig aan doen. Na het ontbijt werd er door sommige leerlingen wederom gezwommen. In alle rust gingen we  richting Partycentrum `t Mölke in Rijssen/Zuna om  in twee- en drietallen een twee uur durende kanotocht te gaan maken. Bij terugkomst midden op de middag werd het meer maar weer eens opgezocht of werd er elders gechild.  Daarna werd de barbecue aangestoken. Dit werd gevolgd door de voorbereidingen op de Bonte Avond. De kinderen lieten zich hierbij van hun goede kant zien. Een leuk programma waarbij menig meester of juf het moest ontgelden. Natuurlijk werd ook deze dag afgesloten met een bosspel: "dodende straal". Knap dat zoveel kinderen hun angst overwonnen hebben en fanatiek meespeelden met dit leuke spel.
Toen we terug op onze post waren, was iedereen wel moe. Het duurde niet al te lang, voordat iedereen sliep.

Vrijdagochtend moesten we op tijd opstaan om te ontbijten en alles op te ruimen en schoon te maken. Fijn dat iedereen zo goed heeft geholpen!
Tegen half elf werd onze tijdelijk thuisbasis verlaten om bij het "Witte Hoes" in Rijssen te gaan bowlen. Vanaf half een had iedereen zo`n anderhalf uur de tijd om te shoppen in het centrum van Rijssen. Ook hier werd Bonvanie veelvuldig bezocht door onze kinderen (en leerkrachten).  Helaas (?) was het einde nu echt in zicht en vertrokken we voor de laatste driekwartier fietsen. Iets na 15.00 uur kwamen we weer aan, opgewacht door vele ouders en anderen. Moe, maar voldaan keerde een ieder huiswaarts.


Hierbij willen we Annet en Barbera bedanken voor het vervoeren van alle bagage en boodschappen.

Tenslotten willen wij alle kinderen bedanken voor een heel fijn en gezellig kamp!

De kampleiding

meester Peter, meester Henk, meester Marco, juf Lieke, juf Berdien, juf Elles, juf Marjan, meester Bryan en meneer Jan.

FOTOALBUM

Deel deze pagina: