Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Meedoedag Erasmus

En weer ging groep 8 op pad! Na vorige week al de Groene MeeMaakDagen op het AOC stond nu de Meedoedag van het Erasmus op het programma.

Deze dag was de vmbo-vestiging van Het Erasmus de bestemming. Wat een geweldige dag! Tussen 8.30 en 12.45 uur hebben de kinderen echt alles wat deze school te bieden heeft, mogen aanschouwen. Het sporten in de geweldig ingerichte gymzaal bijvoorbeeld was behoorlijk favoriet bij onze kinderen! De volgende vakken/sectoren, meestal telkens een kwartiertje, kwamen deze ochtend aan bod: handel en administratie, biologie, Mavo+, zorg en welzijn, bakkerij (pepernoten bakken), koken (flensje bakken), restaurant (servet vouwen), scheikunde, natuurkunde, timmeren, metselen, autotechniek en instalelektro.

Te veel om op te noemen! Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Bij zorg en welzijn mochten de kinderen al een langevinger dippen in chocoladesaus. Vervolgens mochten ze in het restaurant hun gebakken flensje opeten. Ook nog een lekker speculaasje, gebakken door leerlingen van Het Erasmus, en frisdrank werd onze kinderen aangeboden. Ten slotte kregen we na afloop pepernoten mee naar school en ook nog een heuse Erasmus-pen.

Kortom: een geweldige leuke en leerzame dag!

 

Deel deze pagina: