Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Burgemeestersontbijt

Dinsdag 4 november was de Widerode als enige school van Wierden in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt uitgenodigd door de gemeente Wierden om met een groep kinderen deel te nemen aan het Burgemeestersontbijt op het gemeentehuis.

Het leek ons een leuk idee om van elke groep 3 leerlingen te laten deelnemen, zodat er in totaal 24 lln. van 4 t/m 12 jaar gingen ontbijten samen met burgemeester Robben.

Alle kinderen  vonden het in het begin een beetje spannend, maar de burgemeester stelde iedereen op zijn gemak en daarna kon er begonnen worden aan het “Burgemeestersontbijt”.

Tijdens het eten werd er nog even gezongen voor Imke die toevallig die dag jarig was.
Na afloop van het ontbijt mochten alle leerlingen en begeleiders mee naar de Raadszaal, waar de burgemeester vertelde hoe dat in z’n werk ging met de gemeenteraad en ook het hoe en waarom uitlegde van zijn ambtsketen; Imke mocht zelfs even de keten omhebben.
Tenslotte kregen de kinderen nog een cheque uitgereikt door de burgemeester van € 250,00 bestemd voor Make A Wish / Doe een Wens Nederland.
Alle (groot)ouders/chauffeurs heel hartelijk bedankt voor het rijden, maar ook voor de begeleiding van de kinderen tijdens het ontbijt.

FOTOALBUM

Deel deze pagina: