Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

ANWB Streetwise

Donderdagochtend 12 juni stond geheel in het teken van verkeer!

Een keer in de twee jaar neemt onze school deel aan het door de gemeente Wierden gesubsidieerde verkeersproject "ANWB Streetwise". Elke groep heeft een eigen, anderhalf uur durend verkeersprogramma gericht op verkeersregels, veiligheid en gedrag in het verkeer. In het speellokaal hebben onze kleuters onder leiding van hun eigen juffen, maar met materiaal van de ANWB het programma "Toet toet" gevolgd. In sportzaal het Noordbroek namen de kinderen van de groepen 3 en 4 deel aan "Blik en klik". Te denken valt hierbij aan verkeerslichten, zebrapaden, kinderzitjes en gordels. Middels een elektrische auto werden situaties nagebootst.

Een deel van de Marjoleinlaan was deze ochtend met een echte vergunning afgesloten voor het overige verkeer voor "Hallo auto" voor de groepen 5 en 6. De remweg van een auto, reactiesnelheid, dragen van gordels en gebruik van een autostoel kwamen aan bod. Heel spannend om op een echte weg met een ANWB-auto een noodstop te maken!
Voor de groepen 7 en 8 was er in het kader van "Trapvaardig" een heel parcours met allerlei obstakels uitgezet. Met hun eigen fiets dit parcours afleggen, daarbij moeten letten op verkeersregels, balans op de fiets, aandacht houden, reactiesnelheid, etc. was nog niet zo gemakkelijk. Zeker niet nadat de kinderen later een volle rugtas omkregen.

Mede vanwege de prima weersomstandigheden kunnen we terugkijken op een zeer leerzame en leuke ochtend. Alle kinderen gingen met een diploma en een informatiefolder van de ANWB naar huis!

Zie de foto`s in het FOTOALBUM!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina: