Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Almelo`s Juniordictee Pius X

Woensdagmiddag 13 december vond voor de veertiende achtereenvolgende keer de juniorversie van het Almelo`s Dictee plaats op scholengemeenschap Pius X.

Na een voorronde in groep 8 mochten Noa Beuving en Esmee Evers deelnemen aan deze dicteewedstrijd. Zo`n 22 kinderen van vele basisscholen uit Almelo en omgeving zaten gespannen in de aula van de school te wachten op zes moeilijke zinnen. Meneer Lipman, oud-docent Nederlands, had ook dit jaar een pittig dictee gemaakt.

Voor de pauze werden de eerste drie zinnen geschreven. Na de break moesten de laatste drie zinnen zo goed mogelijk op papier worden gezet door de deelnemers. Rond een uur of drie was de zware klus geklaard en kon de jury zich buigen over de juiste spelling van het geschrevene. Het duurde even voordat er witte rook uit de jurykamer kwam. In tussentijd werd er een algemene kennisquiz gehouden. Via Kahoot moesten de deelnemende, maar ook supportende kinderen, zo snel mogelijk 30 algemene meerkeuzevragen zien te beantwoorden.

De leerlingen hebben in totaal 552 fouten gemaakt, een gemiddelde van zo`n 25 fouten per deelnemer. De winnaar (leerling van de Compaan) had slechts 18 fouten, gevolgd door de nummer twee (leerling van de Mariaschool) met 19 fouten. Nummer drie (leerling van de Heemde) maakte ook 19 fouten.
Onze leerlingen Noa en Esmee hebben het prima gedaan. Noa scoorde 23 fouten. Esmee had slechts 1 fout meer dan de nummer drie (20 fouten)!
De winnende school werd de Heemde uit Almelo.

Een leerzame en leuke middag. Een medaille en de Parker-pen hebben de kids in de pocket!

Via onderstaande link kunt u het verslag, de foto`s en het gemaakte dictee bekijken!

JUNIOR DICTEE PIUS X

Deel deze pagina: