Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Afscheid groep 8

Woensdag 2 juli vond het afscheid van de basisschool voor de leerlingen van groep 8 plaats.

Dinsdagavond 1 juli werd voor alle ouders van de kinderen van groep 8 en het complete schoolteam de afscheidsmusical "De verborgen vallei" opgevoerd. Net als woensdag 25 juni (voor opa`s, oma`s, buren, etc.) en donderdag 26 juni (voor alle leerlingen van school) werd het wederom een groot succes. De muscial verliep als een trein. Er werd prima geacteerd en gezongen! Het hele gebeuren is digitaal vastgelegd door Elan Producties, zodat de kinderen en ouders later nog eens terug kunnen kijken op de geslaagde musical.

Rond 20.45 uur was de voorstelling ten einde. Van juf Berdien en juf Elles kregen alle kinderen een prachtige fotolijst met groepsfoto en alle pasfoto`s van de schoolverlaters. Op de achterkant stond voor elk kind een passend gedicht dat op het toneel werd voorgedragen door de twee juffen. Een mooi aandenken aan de basisschooltijd op de Widerode. Naderhand werden alle leerkrachten op het podium geroepen. Een prachtig houten hart met alle ingebrande namen mochten de leerkrachten in ontvangst nemen van groep 8 als blijvend cadeau. De avond werd afgesloten met hapjes en drankjes, mogelijk gemaakt door de ouderraad.

Woensdagochtend (2 juli) was dan echt de laatste dag voor onze oudsten van school. Eerst napraten, daarna opruimen om vervolgens alle klassen te voorzien van de traditionele krentenbol. Een groep meiden was zelfs verkleed als kleuter op hun laatste dag. Voor de laatste keer mochten ze nog even spelen in de zandbak met onze huidige kleuters. Rond 11.00 uur was het definitieve vertrek aanstaande. Alle kinderen en de nodige ouders hadden op het schoolplein een haag gevormd waar alle achtstegroepers, aangekondigd door juf Berdien, een voor een doorheen liepen om afscheid te nemen van de rest van de kinderen. Toen alle 26 kinderen de triomftocht hadden afgelegd, werden ze nog een keer uitgezwaaid! Daarna kwamen de tranen bij het besef dat het nu echt voorbij is. We zien het maar als compliment dat jullie het fijn hebben gehad op onze school. We zullen jullie missen! We wensen alle kinderen van groep 8 een hele fijne vakantie en heel veel succes en plezier op hun nieuwe school!
Laat nog eens wat van je horen!

FOTOALBUM

Deel deze pagina: