Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Informatie

Welkom in groep 3B!

Wij zijn groep 3b. Wij zijn een groep van 18 kinderen, 10 jongens en 8 meisjes, en een meester. We krijgen les van meester Mike.

Iedere dag beginnen we met de inloop. Vanaf 8.05 uur komen wij binnen en kunnen we zelf onze spulletjes rustig een plekje geven. Wij hebben een continurooster en we gaan dus op school lunchen. We hebben heel veel bekers en broodtrommels bij ons en het is fijn dat we deze even rustig kunnen pakken en opruimen.

We leren in groep 3 lezen, schrijven, rekenen en nog veel meer.

We zijn druk bezig om alle letters netjes te leren schrijven. Aan het begin van groep 3 schrijven we met een potlood, na een tijdje oefenen krijgen we een pen.

Ook zijn we bezig met taal. We gebruiken de methode Veilig Leren Lezen. Dit is de nieuwste versie van Veilig Leren Lezen (Kim versie). Zoem van Veilig Leren Lezen helpt ons om alle letters te leren lezen. Over een paar maanden kennen we ze allemaal, dat gaat echt heel snel!

Naast taal en schrijven, leren we ook nog rekenen. Dit doen we met de methode Wereld in Getallen. We beginnen met tellen en het kijken naar de volgorde van getallen. Daarna zullen we beginnen met onze eerste erbij en eraf sommetjes.

Op maandag en donderdag gaan we naar gym. We gymmen in de grote gymzaal naast de school. We vinden dit echt heel erg leuk!

Maar we doen nog veel meer in groep 3; o.a. tekenen, zingen, knutselen, natuur, geschiedenis, aardrijkskunde, techniek en we leren sociale vaardigheden. Voor dat laatste hebben we dit jaar een nieuwe,  goede en leuke methode aangeschaft. 

Wat wij natuurlijk ook nog erg belangrijk vinden is lekker veel spelen! Aan het eind van elke maand mogen we op de speelgoedochtend speelgoed van thuis meenemen. We kunnen binnen spelen (we hebben een spelletjeskast) of buiten spelen op het grote plein.  En soms mogen we zelfs nog even op visite komen op het kleuterplein.

Jullie horen het al, we zijn gezellig druk in groep 3!

 

Deel deze pagina: