Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Informatie

Welkom in groep 3!

Wij zijn groep 3. Wij zijn een groep van 28 kinderen, 15 jongens en 13 meisjes.

We krijgen les van meester Rik en juf Monique. Meester Rik is er maandag t/m donderdag en juf Monique is er vrijdag. Daarnaast hebben wij nog een LIO-stagiaire juf Lisette.

We leren in groep 3 lezen, schrijven, rekenen en nog veel meer.

Iedere dag beginnen we met de inloop. Vanaf 8.05 uur komen wij binnen en kunnen we zelf onze spulletjes rustig een plekje geven. Wij hebben een continurooster en we gaan dus op school lunchen. We hebben heel veel bekers en broodtrommels bij ons en het is fijn dat we deze even rustig kunnen pakken en opruimen.

We zijn druk bezig om alle letters netjes te leren schrijven. Aan het begin van groep 3 schrijven we met een potlood, na een tijdje oefenen krijgen we een pen.

Ook zijn we bezig met taal. We gebruiken de methode Veilig Leren Lezen. Dit is de nieuwste versie van Veilig Leren Lezen (Kim versie). Zoem van Veilig Leren Lezen helpt ons om alle letters te leren lezen. Over een paar maanden kennen we ze allemaal, dat gaat echt heel snel!

Naast taal en schrijven, leren we ook nog rekenen. Dit doen we met de methode Wereld in Getallen. We beginnen met tellen en het kijken naar de volgorde van getallen. Daarna zullen we beginnen met onze eerste erbij en eraf sommetjes.

Op maandag en donderdag gaan we naar gym. We gymmen in de grote gymzaal naast de school. We vinden dit echt heel erg leuk!

Maar we doen nog veel meer in groep 3; o.a. tekenen, zingen, knutselen, Engels en techniek. Wat wij natuurlijk ook nog erg belangrijk vinden is lekker veel spelen! We kunnen binnen spelen (we hebben een spelletjeskast) of buiten spelen op het grote plein. En soms mogen we zelfs nog even op visite komen op het kleuterplein.

Jullie horen het al, we zijn ontzettend druk in groep 3!

Deel deze pagina: