Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Informatie

Welkom in groep 2!

Hallo allemaal, welkom in groep 2!

Hallo allemaal wij zijn groep 2 en zijn een groep van 25 kinderen. Onze juffen zijn juf Margriet en juf Femke. Juf Femke is er van maandag tot en met woensdag. Op de donderdag en vrijdag is juf Margriet bij ons in de klas.

Het hele jaar door werken wij aan verschillende soorten thema’s. We maken dan werkjes en spelen spelletjes en spelen in hoeken rond dit thema. Het komende jaar zullen o.a. de thema’s: herfstdieren in het bos, winterspelen, op de boerderij, enz. voorbij komen. Daarnaast leren we ook liedjes en versjes passend bij het thema. Onze juffen begeleiden ons ook in het spelen ook om op deze manier spelenderwijs te leren en o.a. problemen op te leren lossen. Daarnaast zijn we ook bezig met onderzoekend leren en leren door te doen en te ervaren. Bijvoorbeeld niet alleen meten met een werkblad, maar zelf bedenken hoe we het lokaal op kunnen meten (door voeten, door met kinderen achter elkaar op de grond te liggen, enz).

Daarnaast maken we in groep 2 ook een aantal werkjes per week. Dit zijn 3 a 4 werkjes van verschillende ontwikkelingsgebieden (cognitief, motorisch) die aansluiten bij het thema. Dit kunnen knutselwerkjes zijn, het maken van een werkblad of een opdracht met verschillende ontwikkelingsmaterialen. Daarnaast werken we elke week aan een letter. Dit doen we aan de hand van: “Letter van de week”. Wij krijgen de letter met een gebaar aangeboden en mogen van huis spullen meenemen die bij deze letter bij hoort.

Ook in groep 2 zijn we al druk met Engels. Twee keer in de week staat dit op ons programma. De ene keer krijgen we les van het digibord met een native speaker. De andere keer behandelen we de woordjes nog een keer extra en doen we hiermee spelletjes. De woorden hangen ook minimaal een week in ons lokaal en worden elke dag even kort herhaald. Daarnaast zijn we ook bezig met praktische oefeningen (m.b.v. een praatpop). Dit laatste kan zijn dat ze zich leren voorstellen in het Engels, hoe zeg je goedendag, enz.

 

Rond de herfstvakantie gaan wij bezig met schrijven in een schrijfschrift. Dit zijn schrijfpatronen en is als voorbereiding op groep 3. Voordat we met het schrijfschrift gaan beginnen, zijn we in de klas al bezig geweest met schrijfpatronen op werkbladen, schrijven in zand en in scheerschuim. Na de voorjaarsvakantie gaan we ook bezig in het rekenschrijfschrift en gaan we aan het werk met werkbladen van Veilig leren lezen. Ook dit is ter voorbereiding op groep 3.

 

Zoals jullie al kunnen lezen is het erg druk, leerzaam en gezellig achter onze deur!

 

 

Deel deze pagina: