Plaatje bij het artikel van OBS Widerode

OBS Widerode staat voor:

  • Kindgericht
  • Omgevingsgericht
  • Kwaliteitsbewust
  • Ontwikkelingsgericht

Informatie

Welkom in groep 2!

Welkom in groep 2! 

Hallo allemaal, wij zijn groep 2 en zijn een groep van 24 kinderen. Onze juffen zijn juf Sonja en juf Femke. Juf Femke staat van maandag tot en met woensdag voor onze groep eno p de donderdag en vrijdag is dat juf Sonja. 

Het hele jaar door werken wij aan verschillende soorten thema’s. We maken dan werkjes, spelen spelletjes en spelen in hoeken rond dit thema. Het komend jaar zullen o.a. de thema’s: vriendschapsprookjesPluk van de Petteflet en op reis door verre landen voorbijkomen. Daarnaast leren we ook liedjes en versjes passend bij het thema. Onze juffen begeleiden ons ook in het spelen om op deze manier spelenderwijs te leren en o.a. problemen op te leren lossen. Daarnaast zijn we ook bezig met onderzoekend leren en leren door te doen en te ervaren.  

Elke week leren we een letter. Dit doen we aan de hand van: “Letter van de week”. Wij krijgen de letter met een gebaar aangeboden en mogen van huis spullen meenemen die bij deze letter bij hoort. 

We gaan ook al bezig met de basis van het leren schrijven. Eerst alleen tekens en later ook cijfers om zo alvast een beetje te oefenen voor groep 3. Schrijven gebeurd bij ons niet alleen met pen en papier. We vinden het vooral ook belangrijk en stiekem heel leuk om te schrijven in scheerschuim, rijst en zand. 

Ook in groep 2 zijn we al druk met Engels. Twee keer in de week staat dit op ons programma. De ene keer krijgen we les van het digibord met een native speaker. De andere keer behandelen we de woordjes nog een keer extra en doen we hiermee spelletjes. De woorden hangen ook minimaal een week in ons lokaal worden geregeld even kort herhaald. Daarnaast zijn we ook bezig met praktische oefeningen (m.b.v. een praatpop). Dit laatste kan zijn dat ze zich leren voorstellen in het Engels, hoe zeg je goedendag, enz.  

Daarnaast is er gelukkig ook nog veel tijd om heerlijk te spelen. Zowel binnen als buiten, 

Zoals jullie al kunnen lezen is het erg druk, leerzaam en gezellig achter onze deur! 

Deel deze pagina: